Cookies: Please note that this website uses Cookies to ensure a smooth experience. By continuing to use the site you accept this.

You are browsing from: Other. Change country & currency

Chairs & Stools

Chairs & Stools

Miscellaneous

Miscellaneous

Sectional Seating

Sectional Seating

Sofas & Armchairs

Sofas & Armchairs

Storage & Shelving

Storage & Shelving

Tables & Desks

Tables & Desks

Restaurant Bleck

Restaurant Bleck

Stockholm, Sweden

( ! ) Notice: Undefined index: website in /srv/www/massproductions/public_html/wordpress/wp-content/themes/massproductions/ll/render.php on line 184
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0000231232{main}( )../index.php:0
20.0001231704require( '/srv/www/massproductions/public_html/wordpress/wp-blog-header.php' )../index.php:18
30.07735086000require_once( '/srv/www/massproductions/public_html/wordpress/wp-includes/template-loader.php' )../wp-blog-header.php:19
40.07865095824include( '/srv/www/massproductions/public_html/wordpress/wp-content/themes/massproductions/single-projects.php' )../template-loader.php:74
50.50476263088render_module_specifications( )../single-projects.php:97

Bleck restaurant opened at the beginning of summer 2015 in Lilla Blecktornsparken, Stockholm and almost immediately became one of Södermalms most favourable new meeting spots. However, it took the founder Kalle Schröder many years to find a suitable location for his “Swedish bistro”-venture. It wasn’t until he found out about plans to modernise the area that he realised Bleck could revitalize this sleepy corner of Ringvägen and Katarina Bangata.

The restaurant is located in a former park storage facility but the only thing actually remaining of the original building is the stone facade. Architect Johan Lytz was given practically full creative freedom and together with the team behind Bleck succeeded in turning this previously anonymous environment into a now inviting andinspiring setting. The architecture has kept some of its rough characteristics and raw appeal but is balanced by an accomplished interior. Tactile, natural materials and modern design are contrasted by apparently simple details to create a relaxed atmosphere. And from all corners of the restaurant there is of course a view overlooking the park.

Johan Lytz chose Massproductions Jig Mesh chairs, Jig Mesh bar stools and Odette tables for the outdoor area and Odette table bases for the restaurant.

Photography by Hannes Söderlund.

Bleck

Downloads

    Press contact

    Overview